Crafting is in Woozworld!

Woozens,

 

Er is een nieuwigheid voor jou in Woozworld: De Crafting functie, waarmee je je eigen items kunt craften!

 

Hoe gebruik je de Craft-functie

 

Je vindt de Craft-functie via het nieuwe icoontje dat we hebben toegevoegd in HUD:

 

Daar vind je een lijst met Craft Tafels en tools die je kunt bouwen, en hoeveel de verschillende soorten materiaal kosten. Sommige materialen kun je in Woozworld vinden en verzamelen, terwijl je andere items volledig zelf moet bouwen.

 

Verzamel Materiaal

Laten we beginnen bij het begin! Eerst moet je Materiaal vinden & verzamelen in Woozworld. Dit doe je door op het Materiaal te klikken en het te verzamelen (om materiaal te verzamelen, heb je  Energie  nodig).

 

In je Inventaris  vind je al het materiaal dat je momenteel in je bezit hebt.

 

Verander je Materiaal in Verfijnd Materiaal

Je hebt een aantal gereedschap nodig om je materiaal om te zetten in verfijnd, geavanceerd materiaal! Maak de Tafel Zaag, de Smederij en het Spinnewiel om je basis materiaal te verbeteren! Deze items kun je bouwen in het nieuwe Crafting menu:

 

Craft items

Eindelijk, bouw één van de verschillende Craft Tafels en begin je eigen meubels of kleding te ontwerpen. Elke Craft Tafel ontgrendelt verschillende items die je kunt craften. Bouw ze allemaal en ontdek alle mogelijkheden!

 

Voltooit de nieuwe Quests en ontdek hoe je aan een Craft avontuur begint:

 

 

Drie nieuwe Zones waar je Materiaal kunt vinden

Er zijn 3 nieuwe zones in Woozworld waar je nieuwe materialen kunt vinden en verzamelen:

 

De Boerderij - Verzamel wol van schapen, verander het in garen en maak er kleding en meubels van

Het Bos - Verzamel hout van boomstronken, verander het in houten planken om er meubels van te maken

De Mijn  - Verzamel stenen en vele andere soorten ertsen, en verander het in metaal om er meubels van te maken

 

Er zijn verschillende levels in de mijn. Hoe dieper je gaat in de mijn, hoe zeldzamer het materiaal... Maar om diep in de mijn te kunnen gaan, zul je eerst wat puzzelsmoeten oplossen! Voor sommige puzzels zul je de hulp van je mede Woozens nodig hebben! Kom en speel met je vrienden, of maak snel nieuwe vrienden, en betreed samen met hen de mijn!

 

Belangrijke opmerking: Je kunt niet valsspelen door naar je vrienden te gaan die al diep in de mijn zitten (of in andere zones). Je moet altijd van het begin starten en zelf de weg naar je vrienden zoeken, ookal zijn je vrienden al gestart zonder jou. Of... zou er toch een kortere weg bestaan in de mijn? Ga op ontdekking en zoek het uit!

 

 

Nieuwe Quests

Je zult zien dat er een heleboel nieuwe Dagelijkse Quests zijn, die te maken hebben met het Craften en de nieuwe Zones. Bezoek en ontdek bijvoorbeeld de Mijn en vind verloren items in ruil voor een beloning:

 

 

Vroegtijdige Toegang - Wat betekent dit?

Deze nieuwe functie werd uitgebracht als "Vroegtijdige Toegang" - Dit betekent dat we momenteel nog bezig zijn met het uitbouwen en het verbeteren van de functie, waardoor het dus nog kan veranderen in de opkomende updates. Wees dus niet verrast wanneer er nog dingen veranderen. Hier is een korte (nog niet volledige) lijst van een aantal beperkingen van de Vroegtijdige Toegang, en wat er dus nog kan veranderen naarmate we vorderen:

 

 • Materiaal dat je verzamelt kan (op dit moment) niet worden geruild of verkocht. 
 • Items die je craft (kleding en meubels) zijn voor eigen gebruik, je kunt ze dus niet ruilen of verkopen (op dit moment)
 • Items die je craft, kun je voorlopig geen kleur geven of van kleur veranderen (op dit moment)
 • Je kunt slechts 999 stuks van eenzelfde Materiaal verzamelen. Wanneer je probeert om meer stuks te verzamelen, zal het materiaal als "opgebruikt" beschouwd worden.
 • Het aantal stuks dat je van een bepaald Materiaal nodig hebt om een items te craften, kan veranderen tijdens de Vroegtijdige Toegang. We zijn namelijk nog bezig met het vinden van de juiste balans.
 • De hoeveelheid energie die je nodig hebt om bepaalde Materialen te verzamelen kan ook nog veranderen (op dit moment kost het 1 energiepunt om iets te verzamelen)
 • De visuals en de inhoud van elke zone zal nog verbeterd worden bij elke update - nieuwe kamers, nieuwe puzzels, nieuwe geheimen die je kunt vinden en ontgrendelen (...heb je dat goed gelezen, geheimen?!)
 • Er zullen nieuwe Quests en Dagelijkse Quests toegevoegd worden
 • Er zullen nieuwe items bijkomende om te craften

 

Toekomstige verbeteringen

We gaan nog niet te veel details geven, maar we zijn alvast bezig met een aantal nieuwigheden... Er zullen bijvoorbeeld nieuwe Scoreborden gemaakt worden om bij te houden welke Woozen elke week de meeste materialen verzameld, en nieuwe achievements + titels voor de beste Materiaal-verzamelaars. Blijf de komende maanden op de hoogte en ontdek welke nieuwigheden eraan komen! Laat ons weten wat je ervan vindt en wat je graag zou krijgen!

 

Woozworld Staff • Geschreven door
  Woozworld
  Woozworld
 • Gecategoriseerd onder
 • Gepubliceerd op